U bent hier: Home | Speksteenkachels | Tulikivi
facebooklinkedintwitteraddthis
facebooklinkedintwitteraddthis
 

Tulikivi

Vuur verwamt steen. Dat is het principe van Tulikivi.

Tulikivi
 

Stralingswarmte
Je zou het niet zeggen, maar je hebt warmte en warmte

De stralingswarmte van een speksteenkachel is aangenaam en effectief. Een Tulikivi geeft de warmte gelijkmatig aan de hele kamer af, die daardoor lang op aangename temperatuur blijft. Deze warmte voelt zacht aan. Een Tulikivi droogt de kamerlucht niet uit. Integendeel, het wordt niet benauwd in huis, ook niet met gesloten ramen.
Dat is het verschil tussen stralingswarmte en de harde, hete convectiehitte van bijvoorbeeld de centrale verwarming.

Aangezien een Tulikivi niet gloeiend heet wordt, kan men deze aanraken en er tegenaan leunen. Verder zijn velen gecharmeerd door de nostalgische geur van een met hout gestookte kachel, maar dat is moeilijk uit te leggen.

Warmteopslag
Hoeveel keer per dag wilt u uw kachel bijvullen?  Een Tulikivi-kachel hoeft slechts 2 tot 4 uur te branden om gedurende 24 uur een aangename stralingswarmte te verspreiden.

Speksteen
Het natuurlijke schouwspel, dat 2800 miljoen jaar geleden startte, resulteerde in een zeldzame speling van de natuur. Speksteen was geboren. Speksteen vertoont unieke eigenschappen, waaronder een ongeëvenaarde vuur-bestendigheid, warmte-opnamecapaciteit en warmte-geleidingssnelheid.

Collectie
De mooie vormgeving van de nieuwe designmodellen is een lust voor het oog en doorstaat de tijd. Naast moderne vormen bevinden zich binnen de warme mantel veel technische innovaties. De nieuwe modellen kunnen worden aangevuld met stijlvolle bank- en schapmodules en met andere accessoires. U kunt van uw haardkachel een persoonlijk geheel maken.

En wat zou u denken van een systeem waarmee u uw Tulikivi kachel nog milieuvriendelijker kunt maken?

Maak kennis met de innovatieve oplossingen van de nieuwe Tulikivi Green productfamilie, die de Tulikivi kachel nog veelzijdiger en gebruiksvriendelijker maken. De Tulikivi Green productfamilie bestaat uit het P10 pelletsysteem en het W10 verwarmingssysteem. De producten zijn alleen geschikt voor Tulikivi haardkachels van kachelgroep 2 die met een wervelbrandkamer zijn uitgerust.

Kijk ook op www.dutry.nl